Mjesec Evrope na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore

Danas je u prostorijama Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Nikšić održan događaj pod nazivom “Mjesec Evrope na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore: Širenje evropskih vrijednosti kroz Jean Monnet projekte” koji su organizovali Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori i Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore. Ovo je bio treći u nizu događaja u okviru Mjeseca Evrope kroz program Erasmus+ koji se obilježava kroz različite aktivnosti Nacionalne Erasmus+ kancelarije u saradnji sa partnerima.

U uvodnom dijelu događaja prisutnima su se obratili prof. Igor Lakić, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Filip Petrović iz Kancelarije za projekte Rektorata Univerziteta Crne Gore, Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, Liselotte Isaksson, zamijenica šefa Sektira za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Jelena Samardžić Kotri, šefica Direktorata za pripremu crnogorske verzije pravne tekovine EU Ministarstva evropskih poslova Crne Gore. Njihovi inspirativni govori i perspektive su pružili uvid u značaj ovog programa i njegove uloge.

Akcija Jean Monnet u sklopu programa Erasmus+ predstavlja inicijativu koja promoviše izučavanje, istraživanje i raspravu o evropskim pitanjima. Događaj je okupio koordinatore Žan Mone projekata koji se sprovode u Crnoj Gori, kao i polaznike Žan Mone modula EMIMI koji su prisutnim profesorima i studentima pružili priliku da se upoznaju sa ključnim idejama i nasleđem Jean Monnet-a. Kroz panel diskusiju učesnici su stekli dublje razumjevanje o EU integracijama i uticaju Žan Mone projekata na njegovanje evropskih vrijednosti. Ovaj događaj je takođe pružio platformu za razmjenu ideja i umrežavanje među akademskom zajednicom.

 

 

Previous Unapređivanje mobilnosti u svrhu prakse studenata na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”