National Erasmus + Office +382 20 223 087

Rezultati selekcije projekata u okviru Erasmus Mundus programa za 2012. godinu

Sve ustanove/aplikanti koji su učestvovale u ovom konkursu će biti obaviještene od strane Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizulnu umjetnost i kulturu o detaljnim rezultatima ocjene njihovih aplikacija. U isto vrijeme Agencija će pozvati izabrane aplikante da završe sve formalnosti neophodne za potpisivanje ugovora o grantu.

 Rezultati selekcije

Akcija 1 – zajednički programi

Akcija 1a: Erasmus Mundus Master programi (EMMCs)

Izabrano je 30 novih master programa. Ukupan broj master programa koji će ponuditi stipendije studentima i naučnicima u akademskoj 2013-2014. godini je 138.  

Eramus Mundus master programi izabrani u 2012. godini

Akcija 1b: Erasmus Mundus zajednički doktorati (EMJDs)

U okviru ove akcije izabrano je 9 novih doktroskih programa, tako da je ukupan broj doktorskih programa koji će ponuditi stipendije u akademskoj 2013-2014. godini zajedno sa programima izabranim u prethodna dva konkursa 43.

Erasmus Mundus doktorski programi izabrani u 2012. godini 

Listu svih master i doktorskih programa izabranih uprethodnim konkursima  možete pronaći ovdje.

Akcija 2 – Partnerstva

U okviru ovog konkursa izabrana su 53 partnerstva u okviru kojih će biti organizovana mobilnost u drugoj polovini 2012. godine ili u 2013. godini.

 Action 2 partnerships selected in 2012

Listu projekata sa partnerima izabranih u okviru Erasmus Mundus akcije 2 — STRAND 1 (Partnerstva sa zemljamaa pokrivenim ENPI, DCI, EDF i IPA instrumentima) možete pronaći ovdje.

Listu projekata sa partnerima izabranih u okviru Erasmus Mundus akcije 2 — STRAND 2 — Partnerstva sa zemljama i teritorijama koje pokriva Instrument za industrijalizovane zemlje (ICI) možete pronaći ovdje.

Ovdje možete pronaći listu svih partnerstava u okviru Erasmus Mundus akcje 2 izabranih u prethodnim konkursima.

Akcija 3 –  projekti promocije evropskog visokog obrazovanja

U okviru otvorenog konkursa Akcije 3 izabrano je 6 projekata čiji je cilj promovisanje atraktivnosti evropskog visokog obrazovanja. Takođe su izabrana i 3 pojekta u okviru konkursa rezervisanog za Erasmus Mundus nacionalne strukture u EU zemljama.  

Action 3, Open Call for Proposals, 2012 selection

Action 3, National Structures Call for Proposals, 2012 selection

 Ovdje možete pronaći listu svih projekata u okviru Akcije 3 izabranih u prethodnim konkursima.

 

Previous Održana Radionica „ Priznavanje prethodnog učenja i fleksibilni putevi učenja”

116 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”