National Erasmus + Office +382 20 223 087

Radionica”Priznavanje prethodnog učenja i fleksibilni putevi učenja”

Projekat ima za cilj uvođenje cjeloživotnog učenja na Univerzitetu Crne Gore kroz definisanje strategije za razvoj cjeloživotnog ucenja na UCG, uvođenje fleksibilnih puteva učenja, definisanje smjernica za priznavanje ne-formalnog i informalnog učenja, sve sa ciljem nudjenja raznovrsnijih puteva učenja i privlačenja šire populacije potencijalnih učesnika. Jedan od ciljeva projekta je i bolje povezivanje Univerziteta sa privredom i socijalnim partnerima. U uvodnom dijelu radionice biće predstavljeni Zakon o nacionalnim stručnim kvalifikacijama, Zakon o nacionalnom okviru kvalifikacija i Zakon o visokom obrazovanju. Biće predstavljeni i aspekti Strategije cjeloživotnog učenja UCG, koji se odnose na prethodno učenje, kao i procedure za ponudu kurseva cjeloživotnog učenja na UCG.

U drugom dijelu radionice predvideno je predstavljanje najboljih evropskih praksi i interaktivni rad u grupama uz moderaciju HERE eksperta, angažovanog u okviru UNICA instrumenta tehničke pomoći Tempus partnerskim zemljama, kako bi se doprinijelo boljem razumijevanju i implementaciji priznavanja prethodnog učenja i fleksibilnih puteva učenja.

Agendu radionice možete pronaći ovdje.

Previous Nova Studija “Saradnja Univerziteta i privrede u Evropi”

43 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”