National Erasmus + Office +382 20 223 087

Prvi sastanak povodom početka sprovođenja projekta “Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje”

Univerzitet Crne Gore je koordinator strukturnog projekta pod nazivom “Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje”, koji je u 2019. godini odobren za finansiranje od strane Evropske komisije u okviru programa Erasmus+.

Tim povodom je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore 15.-og i 16.-og januara održan prvi sastanak predstavnika partnerskih institucija koje učestvuju u projektu. Pored predstavljanja samog projekta, na sastanku je dogovorena realizacija svih aktivnosti u prvoj godini projekta, aktivnosti u domenu potpisivanja partnerskih ugovora, a predstavljeni su i članovi konzorcijuma projekta. U projekat su kao partneri uključeni Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke, Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, kao i partnerski univerziteti iz zemalja Evropske unije: Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Kadizu i Univerzitet Azurna obala iz Nice. Ukupni budžet ovog dvogodišnjeg projekta iznosi 683.014 eura.

Učesnicima sastanka obratili su se rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, i šefica Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, gospođa Vanja Drljević. Rektor Nikolić istakao je da su ključni ciljevi razvoja crnogorskih visokoškolskih ustanova uključenih u ovaj projekat povećanje međunarodne konkurentnosti, međunarodne prepoznatljivosti i vidljivosti u Evropskom prostoru visokog obrazovanja i Evropskom istraživačkom prostoru.

Gospođa Vanja Drljević istakla je da su Univerzitetu Crne Gore u pozivu za finansiranje Erasmus+ projekata u 2019. godini odobrena tri koordinatorska projekta, što uz još 6 odobrenih projekata u kojima crnogorske ustanove učestvuju kao partneri predstavlja najbolji do sada ostvareni rezultat naše zemlje od početka njenog učešća u ovom programu.

Projekat IESP ima za cilj da unaprijedi međunarodnu konkurentnost crnogorskih univerziteta koji su učesnici projekta, prije svega putem obezbjeđivanja najboljeg modela jačanja kapaciteta za različite aspekte internacionalizacije. Svrha realizacije projekta je da prevaziđe nedostatke na koje su, u domenu internacionalizacije visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori, ukazali i međunarodni eksperti u svojim izvještajima iz 2018. godine, u okviru Programa Institucionalne evaluacije (EUA IEP).

 

 

 

Previous Održan informativni dan za Jean Monnet

166 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”