National Erasmus + Office +382 20 223 087

Otvoren poziv za Erasmus Mundus magistarske studije TROPIMUNDO

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je Université libre de Bruxelles koordinator Erasmus Mundus Joint Masters Degree in Tropical Biodiversity and Ecosystems – TROPIMUNDO, za koji Evropska komisija nudi određeni broj u potpunosti pokrivenih stipendija za studente iz Evropske unije i van Evropske unije. Nema ograničenja po zemljama. S obzirom da je Erasmus Mundus marka obrazovne izvrsnosti Evropske komisije, nije dozvoljeno koristiti druge kriterijume osim izvrsnosti za odabir stipendista.

Ove informacije su od posebnog značaja za studente iz oblasti biologije (pogledajte online FAQ sa listom kvalifikovanih i nekvalifikovanih smjerova).

TROPIMUNDO su prve međunarodne magistarske studije u oblasti tropskog biodiverziteta i ekosistema (2 godine, 120 ECTS) koji studentima omogućava da steknu uvid u ugrožene međusobno povezane ekosisteme, provodeći cijeli drugi semestar studija i učenja naterenu u amazonskoj prašumi, na Karibima i tropskim ostrvima Indijskog okeana, središnjoj afričkoj prašumi, istočnoafričkim velikim jezerima, kopnenim i obalnim ekosistemima, madagaskarskim šumskim ekosistemima i azijskim kopnenim, vodenim i mangrovim šumama, dok je četvrti semestar posvećen radu na tezi koja se odnosi na tropski biodiverzitet i ekosisteme. Dva semestra pokrivaju osnovne i specijalizovane kurseve u Belgiji, Italiji, Francuskoj i Francuskoj Gvajani.

Kada je u pitanju poziv za 2024. godinu, Evropska komisija bi mogla obezbijediti određeni broj punih stipendija za studente iz Evropske unije i van Evropske unije. Sve informacije o tome hoće li prvorangirani kandidati dobiti stipendiju biće poznate tek u julu 2024. (program će započeti u septembru 2024.). Odabrani stipendisti imaće pokrivene svoje školarine i mobilnost, uz primanje punog osiguranja i sredstava na mjesečnom nivou.

Prvi poziv za sve zainteresovane koji žele da se prijave za stipendiju, a koji namjeravaju da započnu u akademskoj godini 2024./2025. je sada otvoren, a rok za prijavu je 30. novembar 2023. godine.

Više informacija o programu TROPIMUNDO i proceduri prijavljivanja možete pronaći na https://tropimundo.eu/

Previous U Roterdamu održana EAIE konferencija

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”