Održan TAM seminar „Prava intelektualne svojine i autorska prava na ustanovama visokog obrazovanja”

Danas i juče je u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore održan Technical Assistance Mission (TAM) seminar pod nazivom „Prava intelektualne svojine i autorska prava na ustanovama visokog obrazovanja” koji se organizuje na inicijativu crnogorskog Tima stručnjaka za reformu visokog obrazovanja (Montenegrin Higher Education Reform Experts), u saradnji sa mrežom SPHERE (koju čine OBREAL global (koordinator) i Evropska mreža univerziteta (European University Association – EUA) i Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom u Crnoj Gori.

Gostujući predavač u okviru ovog seminara bio je g. Filippo Silipigni (Senior Project Manager, Fondazione Politecnico di Milano), koji je predstavio koncept i prava intelektualne svojine, govorio je o patentima, valorizaciji prava intelektualne svojine i tehnološkom transferu, žigu i dizajnu, kao i o disciplinama u pravima intelektualne svojine u kontekstu univerziteta, na primjeru Politecnico di Milano.

U uvodnom dijelu događaja, prisutnima su se obratili Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije, prof. Mira Vukčević, predsjednik crnogorskog HERE tima, prof. Sanja Peković, prorektor na Univerzitetu Crne Gore, kao i Marica Melović, ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore.

Na događaju su učestvovali i prof. Marina Banović, savjetnica za ekonomska pitanja na Univerzitetu Crne Gore i g. Mladen Perazić, ispred Privredne komore Crne Gore, koji su govorili o intelektualnoj svojini i autorskim pravima u Crnoj Gori.

Prezentacije sa događaja su dostupne ispod:

Intellectual property rights – Mr Filippo Silipigni, Fondazione Politecnico di Milano

Questionnaire_IPR_Filippo Silipigni

Intelectual Property Policy UoM – dr Marina Banović, University of Montenegro

The role and activities of the Chamber of Economy in Montenegro in the field of Intellectual property – Mladen Perazić, Chamber of Economy of Montenegro

 

 

 

Previous Održavanje HERE seminara „Prava intelektualne svojine i autorska prava na ustanovama visokog obrazovanja”

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”