National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan HERE seminar na temu „Rangiranje ustanova visokog obrazovanja – za i protiv – kako je rangiranje povezano sa kvalitetom u visokom obrazovanju i procesom EU integracija”

U organizaciji Nacionalne Erasmus+ kancelarije i tima stručnjaka za reformu visokog obrazovanja (HERE tima), danas je, u prostorijama Ministarstva prosvjete u Podgorici, održan HERE seminar na temu „Rangiranje ustanova visokog obrazovanja – za i protiv – kako je rangiranje povezano sa kvalitetom u visokom obrazovanju i procesom EU integracija”, uz podršku Evropske unije u okviru programa Erasmus+.

U savremenom akademskom svijetu, rangiranje se nameće kao obaveza, i samo po sebi ima veliki uticaj kako na institucionalnom, tako i na nacionalnom nivou, a posebno je značajno i za kreiranje politike, s obzirom na činjenicu da čini dio zakonske legislative. Seminar je poslužio kao prilika za predstavljanje i razmatranje ove teme s različitih aspekata. Istaknut je značaj i uloga rangiranja, brojne prednosti i nedostaci istog, a razmatrane su i različite metodologije i pristupi rangiranju.

Gostujući predavač na seminaru je bila prof. dr. Melita Kovačević, sa Sveučilišta u Zagrebu. Prezentacije sa seminara su dostupne na linku.

 

   

Previous Pojedinačne stipendije u okviru akcije Marie Skłodowska-Curie

57 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”