National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan Erasmus+ informativni dan u oblasti sporta i mladih

Erasmus+ informativni dan u oblasti sporta i mladih, zajednički organizovan od strane Nacionalne Erasmus+ kancelarije i Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, održan je danas i juče u prostorijama Univerziteta Crne Gore.

Ovaj događaj je poslužio kao prilika da se svi zainteresovani učesnici u oblasti sporta i mladih informišu o dostupnim mogućnostima učešća u okviru objavljenog Erasmus+ poziva za Izgradnju kapaciteta, kao i da dobiju savjete i preporuke prilikom pisanja projektnih prijedloga.

Gdin Dragoslav Šćekić, ministar sporta i mladih, otvorio je Info dan: “Drago mi je što je Ministarstvo uzelo učešće u ovakvoj organizaciji, kojom pokušavamo da se približimo mladima i sportistima i pomognemo im da šire svoja znanja i lični potencijal, socio-emocionalne vještine. Mobilnost mladih potrebno je u kontinuitetu pratiti, kako bi se utvrdili trendovi i osmišljavale adekvatne aktivnosti za njih. Potrebno je kreirati mehanizme za praćenje programa i utvrditi njihove efekte, što je jedan od prioriteta Vladinog resora za demografiju i mlade i Ministarstva sporta i mladih. Erasmus+ kancelarija i Ministarstvo sporta i mladih nastavljaju saradnju na opštu korist jer nam je cilj zajednički”, poručio je Šćekić.

Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije, pohvalila je saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, koje kao krovna institucija donosi politike u oblasti sporta i mladih, i podsjetila da je Erasmus+ najveći program Evropske unije u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta. “Erasmus+ je zaista primjer jedne uspješne evropske priče, prepoznat je kao jedan od najuspješnijih inicijativa Evropske unije, jer se značajno razvio i sada obuhvata sve nivoe obrazovanja i obuke, uključujući mlade i sport. Crna Gora se može smatrati takođe primjerom dobre prakse kada je ušešće u programu Erasmus+ u pitanju”, kazala je Drljević.

Liselotte Isaksson, zamjenica šefa Odjeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kazala je da je preko ovog programa, tokom 35 godina, preko 13 miliona mladih iz Evrope učilo, radilo ili se usavršavalo u inostranstvu, zahvaljujući ovom programu.
“Ove godine se nadamo da ćemo vidjeti više podržanih akcija u oblasti sporta, sportskim događajima koji se bore protiv diskriminacije, imaju višu socijalnu inkluziju i promovišu zdrave stilove života”, poručila je Isaksson.

Dosadašnje rezultate Crne Gore u ovim akcijama programa Erasmus+ predstavila je Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije, dok su mogućnosti učešća u novom pozivu za mlade i sport predstavile Rina Muhaj i Ljiljana Gogić ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije. Na događaju su učestvovali i relevantni predstavnici Ministarstva sporta i mladih.

Prezentacije sa događaja su dostupne ispod:

Erasmus+ sports and youth results – Vanja Drljević, National Erasmus+ Office

Capacity building in the field of youth; How to write a competitive project proposal – Rina Muhaj, National Erasmus+ Office

Capacity building in the field of sports – Ljiljana Gogić, National Erasmus+ Office

 

 

 

 

Previous Održan centralni Erasmus+ informativni dan 2023. godine

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”