National Erasmus + Office +382 20 223 087

Obilježen početak Erasmus+ projekta “Reforma stranih jezika na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

U svečanoj sali Filološkog fakulteta u Nikšiću, 12.-og i 13.-og decembra održan je početni sastanak na projektu “Reforma stranih jezika na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, koji kofinansira Evropska komisija u okviru programa ERASMUS +.

Početni sastanak, kome su prisustvovali crnogorski i evropski partneri, kao i predstavnici Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, otvorila je dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Tatjana Jovović, a prisutnima se obratila i prorektorka za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore prof. dr Nataša Kostić, ističući značaj ovog projekta.

Cilj ovog projekta jeste jačanje kapaciteta crnogorskih univerziteta u pogledu nastave stranih jezika na svim fakultetima, kako bi se na što bolji način odgovorilo zahtjevima tržišta rada u pogledu izražene potrebe za profesionalcima iz raznih oblasti koji se aktivno i efikasno služe stranim jezicima, a time i pojačale mogućnosti zaposlenja kadrova koji svoje visokoškolsko obrazovanje stiču u Crnoj Gori.

Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore realizovaće ovaj projekat u saradnji sa partnerima iz Crne Gore (Univerzitet Mediteran, Univerzitet Donja Gorica, Ministarstvo prosvjete Crne Gore) i sa evropskim partnerima, koji su prepoznati kao vodeći eksperti u nastavi, testiranju i kreiranju nastavnih materijala iz oblasti stranih jezika: Univerzitet u Varšavi (Institut za primijenjenu lingvistiku), Sveučilište u Zagrebu (Filozofski fakultet – Centar za strane jezike) i Univerzitet za strance u Peruđi (Centar za jezičku evaluaciju i sertifikaciju).

Previous INTERVET – the project within VET mobility

200 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”