National Erasmus + Office +382 20 223 087

Obilježavanje Erasmus dana u Crnoj Gori

 

Obavještavamo Vas da sjutra počinje četvrta edicija međunarodne proslave Erasmus+ programa koja traje od 15.-og do 17.-og oktobra. U Crnoj Gori, Erasmus dani se obilježavaju virtuelno preko raznih događaja organizovanih od strane naših korisnika programa, akademskih i neakademskih partnera, podržani i u saradnji sa Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom Crne Gore.

Događaji su sledeći:

 

  1. “Promoting the benefits of institutional cooperation within Erasmus+ programme”

Sekretarijat Vlade Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom organizuje prikazivanje kratkih snimljenih izjava sa lokalnim koordinatorima novoodobrenih projekata u oblasti Izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, koje će biti objavljene tokom Erasmus dana na zvaničnim stranicama i društvenim medijima.

  1. “Participation results of Montenegro in Erasmus+ programme”

U saradnji sa EU info centrom i ADP-Zid, rezultati učešća Crne Gore u različitim akcijama programa Erasmus+ u oblasti visokog obrazovanja i mladih, biće predstavljeni u obliku dizajniranih grafikona koji će biti objavljeni na društvenim mrežama u toku ovih dana. Takođe, biće organizovan i  Instagram challenge sa učesnicima u mobilnosti u okviru ovog programa.

 

  1. “Erasmus+ Flashmob”

Univerzitet Crne Gore učestvuje u organizaciji virtuelnog “Erasmus+ Flashmob” iniciranog od strane University of Côte d’Azur iz Francuske. Ovaj Flashmob video će biti objavljen na društvenim mrežama pomenutog univerziteta 15.-og oktobra 2020. godine.

  1. Virtual panel conference “Participation possibilities of youth with disabilities in the Erasmus+ programme”

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, u sklopu projekta EU4ME, organizuje online panel konferenciju u cilju promovisanja mogućnosti mladih sa invaliditetom u okviru programa Erasmus+, koja će se održati u petak, 16.-og oktobra s početkom u 10.00 časova posredstvom Zoom platforme.

 

  1. “Promoting the benefits of academic mobility”

Univerzitet Crne Gore organizuje promociju benefita učešća studentata i nastavnog osoblja u mobilnosti, putem sajta, Facebook-a, Instagram-a i Twitter-a. Izjave i fotografije o mobilnosti studenata i osoblja, kao i drugi podaci, biće objavljeni u okviru Erasmus dana, kako bi se studenti, ostali građani, mediji i kreatori politike upoznali sa istim.

  1. “Meet the project ReFlame – Reforming Foreign Languages in Academia in Montenegro”

Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore organizovaće promociju projekta ReFlame putem vebsajta, Facebook-a, Instagram-a i Twitter-a. Kratka video prezentacija o projektu će biti objavljena tokom Erasmus dana, kako bi studenti, ostali građani, mediji i kreatori politike mogli da saznaju više o projektu.

 

  1. “Erasmus Culture and Tourism Days”

Studenti Vatel Montenegro sa Univerziteta Donja Gorica podijeliće svoja iskustva o putovanjima, različitim susretima, upoznavanju novih kultura, drugačije tradicije, učenju stranih jezika, susretu sa drugačijim običajima.

 

 

Svi događaji su registrovani na mapi zvanične adrese Erasmus dana ( https://www.erasmusdays.eu/),   gdje možete pronaći detaljnije informacije o događajima i zvanične adrese web stranica, kao i društvenih mreža gdje se mogu pratiti događaji.

Previous WBAA događaj pod nazivom “All you need to know about Erasmus+ funding opportunities in 2021”

117 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”