National Erasmus + Office +382 20 223 087

EU kutak – Mogućnosti za studente i mlade u okviru programa Erasmus+

Danas je u EU info kutku u Bijelom Polju predstavljen program Erasmus+, i mogućnosti koje ovaj program pruža studentima i mladim ljudima. Pored zvaničnog predstavljanja Erasmus+ programa od strane Vanje Drljević, direktorke Nacionalne Erasmus+ kancelarije, govornici su bili i mladi koji su učestvovali u ovom programu, a boravili su u Njemačkoj i Litvaniji, pa su podijelili svoja iskustva i utiske sa prisutnim studentima i srednjoškolcima. Cilj ovog događaja bio je promovisanje mogućnosti u okviru programa Erasmus+ za studente i mlade sa sjevera Crne Gore.

“Odlazak u zemlje EU radi studiranja, nije samo puko studiranje i polaganje ispita već je mnogo više od toga. Mnogo doprinosi razvoju pojedinca, osamostaljivanju, sklapanju različitih kontakata, olakšavanju kod zapošljavanja i slično. Međunarodna kreditna mobilost predstavlja dio programa koji mladi mogu koristiti. On podrazumjeva jedan ograničen period boravka u inostranstvu zarad studiranja”, navela je gđa Vanja Drljević u uvodnom djelu predstavljanja programa.

 

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju sprovodi NVO MMNE, a finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Previous Posjeta EU partnera Crnoj Gori u okviru novoodobrenog projekta u oblasti stručnog obrazovanja i obuke V2V

56 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”