National Erasmus + Office +382 20 223 087

Stipendije – IAEA Marie Sklodowska-Curie program

Zadovoljstvo nam je da Vas informišemo o IAEA Marie Sklodowska Curie Fellowship program-u (MSCFP), koji je uspostavljen 2020. godine od strane generalnog direktora IAEA, s ciljem da se poveća broj žena angažovanih u oblastima nuklearne energije, i koji pruža podršku inkluzivnoj radnoj snazi muškaraca i žena koji doprinose globalnim naučnim i tehnološkim inovacijama. Program ima za cilj da inspiriše i ohrabri mlade žene da izgrade karijeru u oblastima nuklearne energije, tako što će zainteresovanim studentkinjama omogućiti dodjelu stipendija za magistarske programe, kao i mogućnost obavljanja prakse koju sprovodi IAEA.

Stipendije se dodjeljuju na godišnjem nivou, za više od 100 studentkinja, u zavisnosti od raspoloživih sredstava. Prilikom odabira studenata, uzimaju se u obzir različiti kriterijumi. Odabranim studentima dodjeljuju se sredstva do 20 000 eura za školarinu i do 20 000 eura za troškove života. Po završetku studija, studentima je omogućeno da obave jednogodišnju ili nešto kraću praksu u IAEA, partnerskim organizacijama, kao i u sektoru industrije. Osim navedenog, studentima je na raspolaganju mogućnost da prisustvuju i učestvuju na raznim obrazovnim i stručnim događajima, kao i na događajima “umrežavanja”. Od 2020. godine, odnosno od samog početka, MSCFP-u su podnijete ukupno 1042 prijave, a odabrano je 210 studenata koji studiraju u 53 različite zemlje širom svijeta.

Predviđeno je da ovaj program svake godine nudi sve više mogućnosti, kako bi se osiguralo da što više žena ima mogućnost da pohađa visoko-kvalitetnu nastavu u oblastima nuklearne energije.

Sledeći poziv za podnošenje prijava biće otvoren sredinom jula 2022. godine, a planirano je da se završi početkom oktobra 2022. godine. Da biste saznali više o programu i kriterijumima kvalifikovanosti, molimo da pogledate link IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme | IAEA kao i link Information for applicants | IAEA.

Meet the Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme students | IAEA

Watch Marie Curie Fellowship Programme

Previous Novi Erasmus zajednički magistarski program “Smart Agriculture Technologies”

190 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”