National Erasmus + Office +382 20 223 087

Sastanak koordinatora novoodabranih Erasmus+ CBHE projekata

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore u Podgorici je danas održan sastanak koordinatora novoodabranih Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) sa programskim menadžerom Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA) iz Brisela i predstavnicima Nacionalne Erasmus+ kancelarije.

Direktorica Nacionalne Erasmus+ kancelarije, g-đa Vanja Drljević je U svom uvodnom obraćanju predstavila rezultate selekcije projekata sa fokusom na projekte iz regiona zapadnog Balkana i istakla odlične rezultate ustanova visokog obrazovanja iz Crne Gore. Naime, ustanove visokog obrazovanja iz Crne Gore su uključene u šest novodoabranih projekata, od kojih u 5 kao partnerske organizacije, dok jednim projektom koordinira Univerzitet Crne Gore.

Lokalni koordinatori su predstavili ciljeve i očekivane rezultate projekata kojima koordiniraju u ime svojih ustanova.

Programski menadžer za Crnu Gori pri EACEA g-đa Giulia Moro je u svom izlaganju ukazala na osnovna pravila projektnog i finansijskog menadžmenta sa akcentom na prava i obaveze  partnerskih organizacija koje proističu iz ugovora o donaciji sa Evropskom komisijom.

Prezentacija g-đe Moro o projektnom i finansijskom menadžmentu je dostupna na sljedećem linku.

 

Previous The meeting of coordinators of the newly selected Erasmus+ CBHE projects

54 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”