National Erasmus + Office +382 20 223 087

Otvoren konkurs za stipendije u okviru Erasmus Mundus programa

Obavještavamo vas da je objavljen konkurs za Basileus III projekat mobilnosti u okviru Erasmus Mundus programa – Akcija 2.

          Basileus III projekat podrazumijeva partnerstvo između ustanova visokog obrazovanja, u okviru kojeg se podržava studijska i istraživačka mobilnost između univerziteta i ustanova visokog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana i osam partnerskih univerziteta iz EU. Projekat se finansira od strane Evropske komisije. Univerzitet u Gentu je koordinator projekta.

            Stipendije su dostupne na nivou magistarskih, doktorskih i postdoktorskih studija, kao i za istraživače iz ne–partnerskih univerziteta, pod imenom „ciljna grupa 2“.

Kandidati iz zapadnog Balkana koji nijesu proveli više od 12 mjeseci u zadnjih 5 godina u zemlji Evropske unije, mogu se pijaviti za mobilnost na jedan od sljedećih partnerskih univerziteta iz EU: Univerzitet u Gentu (Belgija), Univerzitet u Nici (Francuska), Univerzitet u Lundu (švedska), Univerzitet u Ljubljani (Slovenija), Univerzitet La Sapienza (Italija), ATEI Solun (Grčka), Univerzitet u Hajldelbergu (Njemačka) i Univerzitet Sveti Kliment Ohridski u Sofiji (Bugarska).

Konkurs je otvoren do 15. februara 2011. godine do 14:00h. Sve detaljnije informacije o projektu kao i vodič za aplikante možete pronaći na veb stranici  www.basileus.ugent.be

Previous Međunarodna konferencija “Kako da visoko obrazovanje ostane relevantno u promjenljivom svijetu”

238 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”