National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održana uvodna konferencija Erasmus+ projekta “Nastavite da se obrazujete”

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i JPU “Ljubica Popović” u Podgorici je održana dvodnevna konferencija (28.-og i 29.-og marta 2019.godine) Erasmus+ projekta “Nastavite da se obrazujete”, jednog od novoodobrenih projekata u okviru posljednjeg konkursa Evropske komisije za Erasmus+ projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju.
Konferenciju su otvorili predstavnici Ministarstva prosvjete, Nacionalne Erasmus+ kancelariije i Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Cilj navedenog projekta, koji realizuju partnerske institucije iz 6 zemalja (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Mađarska, Rumunija i Velika Britanija) je razvoj i unaprijeđivanje kontinuiranog profesionalnog razvoja vaspitača u Srbiji i Crnoj Gori, uspostavljanje centara za cjeloživotno obrazovanje vaspitača, kao i povećanje vidljivosti pomenutih centara na regionalnom nivou. Dodatnu vrijednost projekta, što je jedan od dugoročnih ciljeva, predstavlja ojačavanje uloge vaspitača u javnosti.
Na konferenciji je ukazano na značaj kontinuranog profesionalnog razvoja vaspitača, kako bi isti bili u mogućnosti da uspješno obavljaju ovaj posao, a naglašena je i potreba za povećanim obimom praktičnih aktivnosti u okviru studijskih programa, jer su neophodna konkretna rješenja koja se mogu primijeniti u svakodnevnom radu.

Ovom prilikom su predstavljeni primjeri studijskih programa predškolskog obrazovanja partnera iz EU (Velika Britanija, Slovenija, Mađarska, Rumunija), rezultati komparativne analize trenutnog stanja u Srbiji i Crnoj Gori, kao i u poređenju sa EU partnerima, a predstavljeni su i rezultati analize kataloga programa profesionalnog razvoja u ranom i predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

 

Previous Frequently asked questions (FAQ) related to the Call for proposals for Vocational Education and Training mobility (VET mobility) have been published

54 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”