National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održana prva skupština udruženja studenata Zapadnog Balkana

U periodu od 14.-og do 16.-og marta 2019. godine, u Tirani je održana prva skupština udruženja studenata Zapadnog Balkana (Western Balkans Alumni Association), kojoj je prisustvovalo oko 150 studenata iz regiona Zapadnog Balkana, kao i brojni članovi regionalnog odbora udruženja i predstavnici Evropske komisije.

WBAA predstavlja regionalno udruženje studenata, koje ima za cilj da poveže studente koji su proveli dio studija u inostranstvu kroz neki od programa razmjene (Erasmus+, CEEPUS…), kao i one koji su zainteresovani za odlazak na razmjenu, ali takođe ima za cilj i predstavljanje mogućnosti za razmjenu i saradnju u okviru regiona. Pomenuto udruženje je osnovano i kako bi se pružila podrška studentima koji su nedavno diplomirali, a koji se suočavaju sa problemima kao što su nezaposlenost i socijalna inkluzija.

Na ovom događaju je bilo riječi o cilju osnivanja ovakvog udruženja, a članovi istog su bili u prilici da učestvuju u diskusiji, kao i da predlože ideje i rješenja koja se tiču aktivnosti ove organizacije, značajnih za njen razvoj i unaprijeđenje. Događaj je poslužio i kao prilika za predstavljanje projekata WBAA, kojima je posvećena posebna pažnja.

Na konferenciji su govorili Michael Goulao, menadžer ovog udruženja; Marlene Bartes i Albert Sese Ballart iz Generalnog Direktorata za obrazovanje, kulturu, mlade i sport (Evropska komisija); Klaudja Koci, član regionalnog odbora udruženja studenata Zapadnog Balkana, kao i ostali mnogobrojni članovi i predstavnici udruženja.

Previous The first General Assembly of the Western Balkans Alumni Association (WBAA) was held

141 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”