National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održana panel-diskusija ,,Izazovi i značaj internacionalizacije u visokom obrazovanju“

Danas je u Crnogorskoj akademiji nauka organizovana panel-diskusija ,,Izazovi i značaj internacionalizacije u visokom obrazovanju”. Panel- diskusija je organizovana od strane Centra mladih naučnika i umjetnika CANU i prva je u nizu aktivnosti Centra u ovoj akademskoj godini.

Skup je otvorio akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, koji je održao uvodno predavanje o značaju internacionalizacije, a panelisti su bili dr Sanja Damjanović, ministarka nauke, koja je imala izlaganje na temu ,,Globalna mreža znanja – način uspješnog rada u visokom obrazovanju”, Dolly Predović, počasni konzul Crne Gore u Milanu i izvršni direktor Career Paths koja se u svom izlaganju fokusirala na razvoj vještina za globalni svijet, prof. dr Zoran Đikanović sa Univerziteta Donja Gorica koji je govorio o značaju procesa internacionalizacije na univerzitetima, sa posebnim akcentom na uspostavljanju saradnje sa Kinom, zatim Vanja Drljević, koordinator Nacionalne kancelarije Erasmus + programa  sa izlaganjem na temu ,,Podrška EU programa internacionalizaciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, kao i doc. dr Nela Milošević iz Centra mladih naučnika, koja je govorila o značaju internacionalnog iskustva za lični i profesionalni razvoj.

Previous A meeting with the Honorary Consul of Montenegro in Lyon

148 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”