National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan sastanak predstavnika novoodabranih projektata koji će se finansirati u okviru Izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju

Sastanak predstavnika novoodabranih projekata u okviru Izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju je održan 28.-og i 29.-og januara 2019. godine u Briselu (Belgija).

Ovaj dvodnevni sastanak je bio namijenjen predstavnicima projekata u okviru Izgradnje kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja, odabranih u okviru Poziva za podnošenje prijedloga EAC/A05/2017. Cilj sastanka je detaljno razmatranje svih pitanja od značaja koja se tiču implementacije određenog projekta, samog ugovora o dodjeli granta, kao i finansijskim pravilima koja se primjenjuju za dodjelu granta u okviru Izgradnje kapaciteta. Sastanak je takođe bio prilika za one koji već imaju dovoljno iskustva u radu sa projektima, kao i one koji su u tome novi, da naprave “umrežavanje” sa drugim projektima.

Sastanak je bio podijeljen na plenarne sjednice, niz radionica i sektor za informacije i pružanje pomoći. Organizovane radionice su bile posvećene pitanjima koja se tiču finansiranja. Sektor za informacije i pomoć je omogućio upoznavanje predstavnika pojedinačnih projekata sa njihovim projektnim menadžerom iz Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu, (EACEA).

Ostali sektori za informacije su omogućili upoznavanje učesnika sa predstavnicima Nacionalnih agencija u  programskim zemljama, predstavnicima Nacionalnih Erasmus+ kancelarija (NEO) u partnerskim zemljama, kao i predstavnicima Evropske komisije i Agencije zaduženih za upravljanje ostalim aktivnostima programa Erasmus+ i Marie Sklodowska Curie, u cilju razmatranja mogućih problema tokom sprovođenja određenog projekta.

Na kraju, određeno vrijeme je posvećeno međusobnom povezivanju predstavnika projekata u cilju osnaživanja interakcije i podsticanja diskusije među predstavnicima projekata koji se sprovode u istom regionu.

 

Previous Аžurirana verzija Erasmus+ Programskog vodiča za konkursni rok za 2019. godinu

92 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”