National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan info dan o programima mobilnosti

Ove godine, Univerzitet Crne Gore učestvuje u tri nova projekta mobilnosti. Projekti Sigma Agile, Sunbeam i Greentech omogućavaju studentima da dio svojih studija provedu na nekom od univerziteta zemalja Evropske unije, ili da  kompletne master ili doktorske studije završe na nekom od tih univerziteta.Application for scholarships are submitted online through web sites of the projects.

Prijava za stipendije podnosi se online, a potrebno je, osim kopije ocjena ili diplome, priložiti i sertifikat o poznavanju (najčešće engleskog) jezika, kao i pisma preporuke. Prilikom ocjene kandidata, najviše se vrednuju postignuti akademski rezultati, poznavanje stranog jezika i motivacija za odlazak na univerzitet u inostranstvu. Rezultati selekcije kandidata znaće se početkom maja naredne godine. Stipendije pokrivaju mjesečnu nadoknadu (1000 eura za studente master i osnovnih, 1500 za studente doktorskih studija), putne troškove i osiguranje. Prijava se vrši putem sajtova projekata. Kako je konkurs za Sigma projekat već objavljen, zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu www.portal.uw.edu.pl/en_GB/web/sigma/. Ostala dva projekta objaviće konkurse za prijavu sredinom mjeseca. Opšte informacije o projektima mogu se naći na sajtovima

GreenTech: http://green-tech-wb.uvigo.es/

Sunbeam: http://www.sunbeam.univpm.it/EN/home

Rok za prijavu na Sigma program mobilnosti je do 10. februara, a rokovi za ostala dva projekta biće poznati po otvaranju konkursa.

Takođe, u toku je i prijava za JoineuseePenta projekat, koji ove godine nudi stipendije samo za nivoe doktorskih i postdoktorskih studija, za nastavno i administrativno osoblje. Sve informacije dostupne su na sajtu www.joineuseepenta.eu.

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore će, nakon otvaranja konkursa, organizovati zajedničke i individualne konsultacije za studente i zaposlene koji pripremaju prijave.

Od 2008. godine, od kada Univerzitet Crne Gore učestvuje u projektima mobilnosti, 238 studenata i nastavnika iskoristilo je mogućnost boravka na univerzitetima zemalja EU.

Dodatne informacije mogu se naći na sajtu Kancelarije za međunarodnu saradnju UCG www.ir.ac.me.

 

Previous Radna sesija za Erasmus+ – Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju

48 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”