National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan Erasmus+ informativni dan za 2020. godinu

Danas je na Univerzitetu Crne Gore, sa početkom u 09:30h, održan Erasmus+ informativni dan za 2020. godinu. Događaj je namijenjen informisanju javnosti o rezultatima koje je Crna Gora ostvarila učešćem u programu Erasmus+ tokom ciklusa 2014-2020. Ovim događajem je u našoj zemlji ujedno obilježen i kraj prvog ciklusa programa Erasmus+ i predstavljene sve novine u narednom periodu sprovođenja programa.

Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, istakla je da je u toku protekle 3 decenije, učešće u programu Erasmus plus pozitivno uticalo na lični i profesionalni razvoj više od 10 miliona ljudi u Evropi. „U narednom ciklusu programa, za koji je namijenjen budžet u iznosu od 26 milijardi eura, Erasmus+ će biti još inovativniji i inkluzivniji, s akcentom na digitalizaciju i zeleni razvoj.”

Prof. Danilo Nikolić, rektor Univerziteta Crne Gore istakao je da ovaj univerzitet nastoji da obezbijedi atraktivne uslove za naučni i umjetnički rad, kako za svoje zaposlene, tako i za strane istraživače, kroz stvaranje kvalitetnih predispozicija za kratkoročne ili dugoročne periode dolazne i odlazne mobilnosti.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić istakla je da CG iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u programu Erasmus+. „Ministarstvo će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koji će obezbijediti odgovarajuće mehanizme, kao i osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju, praktičnu nastavu za studente uz primjenu savremnih metoda, bolji standard studenata, kao i jačanje naučno–istraživačke komponentne visokog obrazovanja.“

Anđela Mićanović, predstavnica Udruženja alumnista Zapadnog Balkana, učestvovala je u ulozi moderatora na ovom događaju.

 

Agenda događaja je dostupna na sledećem link-u.

 

Prezentacije sa Info dana:

MEP&M – prof. Radmila Gagić, University of Montenegro

DUALMON – prof. Boban Melović, University of Montenegro

Jean Monnet Centre of Excellence – prof. Danijela Jaćimović, University of Montenegro

 

Montenegro in Erasmus+ programme – Vanja Drljević, NEO

Jean Monnet activities – Rina Muhaj, NEO

Erasmus Mundus Joint Masters – Ljiljana Gogić, NEO

 

 

 

Previous Erasmus+ Facts and Figures 2020

62 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”