Održan Erasmus+ informativni dan u oblasti stručnog obrazovanja i obuke

Danas je u organizaciji Nacionalne Erasmus+ kancelarije, a u saradnji sa SEŠ „Vaso Aligrudić” održan Erasmus+ informativni dan pod nazivom „Mogućnosti Erasmus+ programa u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori” u prostorijama pomenute škole.

Cilj ovog događaja je, kako i sam naziv govori, predstavljanje mogućnosti učešća Crne Gore u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u okviru objavljenog Erasmus+ poziva za podnošenje projektnih prijedloga. Događaj je poslužio i kao prilika za dijeljenje iskustava učesnika u Erasmus+ projektima u oblasti stručnog obrazovanja.

U uvodnom dijelu događaja, prisutnima su se obratili gdin Ersan Spahićdirektor SEŠ „Vaso Aligrudić”gđa Vanja Drljevićdirektorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije i  gdin Slobodan Savovićv.d. generalnog direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, koji su istakli značaj učešća u ovom programu.  Novine u okviru otvorenog poziva za Izgradnju kapaciteta u oblasti stručnog obrazovanja i obuke u okviru programa Erasmus+ predstavila je Ljiljana Gogić ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije, dok su o iskustvima učešća u projektima koji su odobreni u okviru prethodnih poziva u oblasti stručnog obrazovanja i obuke govorili Srđan Obradović i Nataša Mitrić, ispred Centra za stručno obrazovanje Crne GoreVuko Jovanović ispred Privredne komore Crne Gore i Marina Braletić ispred SEŠ „Vaso Aligrudić”. Na događaju su iskustva učešća podijelili i učenici srednjih stručnih škola.

 

Previous Održan Erasmus+ informativni dan u oblasti sporta

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”