National Erasmus + Office +382 20 223 087

Obilježen početak Erasmus+ projekta za reformu doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore je održan je prvi sastanak ERASMUS + projekta „Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS”,  održan je danas u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Osnovni cilj MARDS projekta je usklađivanje doktorskih studija u skladu sa Salzburškim principima i uspostavljanje održivog i modernog sistema doktorskih škola između dvije susjedne zemlje, koji će koristiti kao primjer „dobre prakse” u regionu Zapadnog Balkana.

Sastanak je otvorio rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, koji je naglasio da su očekivanja Univerziteta da se osmisli održiv način finansiranja doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, i stvori program doktorskih studija koji će omogućiti privlačenje studenata ne samo iz Crne Gore, već i iz šire regije Zapadnog Balkana i zemalja EU”

Direktor  Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori Vanja Drljević, naglasila je da je ovaj projekat ogroman uspjeh za Crnu Goru, uzimajući u obzir veliku konkurenciju među prijavljenim projektima u 2018. Posebno je značajan jer je jedini strukturni projekat odobren na nivou regiona zapadnog Balkana. Projekat obrađuje važnu temu, reforme doktorskih studija, i uključuje veliki broj partnera, što će biti veliki izazov za Univerzitet Crne Gore u pogledu menadžmenta Projekta. Prisutnima se obratio i rektor Univerziteta u Vlori(Albanija) prof. dr Roland Zisi, predstavnik Univerziteta u Beču dr Lucas Zinner, predstavnik Ministarstva za obrazovanje, sport i mlade iz Albanije, Jeltir Gjergji i koordinator MARDS projekta prof. dr Radovan Stojanović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 16 partnerskih organizacija koje su uključene u projekat MARDS. Pored Univerziteta Crne Gore kao koordinatora, u projektu učestvuje Univerzitet Donja Gorica, kao i univerziteti iz Albanije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Austrije, zatim Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete iz Crne Gore, Ministarstvo za obrazovanje, sport i mlade iz Albanije i Privredne komore iz Crne Gore i Albanije.

 

Previous Kick-off meeting of the Erasmus+ project “Reforming doctoral studies in Montenegro and Albania – good practice paradigm”

99 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”