National Erasmus + Office +382 20 223 087

Šta je Erasmus+ program

Erasmus+ je program Evropske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a obuhvata period od 2021. do 2027. godine.

KOJI SU CILJEVI PROGRAMA ERASMUS+?

OPŠTI CILJ

Opšti cilj programa je da cjeloživotnim učenjem unaprijeđuje obrazovni, profesionalni i lični razvoj ljudi u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Evropi i šire, što doprinosi održivom rastu, kvalitetu radnih mjesta, socijalnoj koheziji, podsticanju inovacija te osnaživanju evropskog identiteta i aktivnog građanstva. Program će kao takav biti bitan instrument za izgradnju evropskog prostora obrazovanja i unaprijeđivati sprovođenje evropske strateške saradnje u oblasti obrazovanja i osposobljavanja, uz temeljne sektorske programe. Osim toga, bitan je za unapređenje saradnje u oblasti politike za mlade u skladu sa Strategijom Evropske unije za mlade za period 2019. – 2027. i razvoj evropske dimenzije u oblasti sporta.

POSEBNI CILJEVI

Program ima sledeće posebne ciljeve:

  • unapređenje mobilnosti u svrhu učenja za pojedince i grupe, te saradnju, kvalitet, inkluziju i pravednost, izvrsnost, kreativnost i inovativnost na nivou organizacija i politika u oblasti obrazovanja i osposobljavanja
  • unapređenje mobilnosti u svrhu neformalnog i informalnog učenja, aktivno učešće mladih te saradnju, kvalitet, inkluziju, kreativnost i inovativnost na nivou organizacija i politika u oblasti mladih
  • unapređenje mobilnosti u svrhu učenja za sportsko osoblje te saradnju, kvalitet, inkluziju, kreativnost i inovativnost na nivou sportskih organizacija i politika u oblasti sporta

1 Comment

  • September 28, 2023

    Thanks for every other excellent article. The place else could anyone get that kind of information in such a perfect approach of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the search for such info.

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”