National Erasmus + Office +382 20 223 087

Novine konkursa za Međunarodne kreditne mobilnost 2019 (KA107) – Šta možemo očekivati u 2019.-oj godini?

Poziv za podnošenje prijedloga za Erasmus+ međunarodnu kreditnu mobilnost za 2019. godinu – skraćeno ICM ili KA107 – biće peti po redu i ujedno i pretposlednji objavljeni poziv ovog programa.

Rok za podnošenje prijava za projekte međunarodne kreditne mobilnosti  je 5. februar 2019. godine u 12:00h (prema vremenskoj zoni u Briselu).

Poziv za podnošenje prijedloga za Erasmus+ međunarodnu kreditnu mobilnost za 2019. (ICM ili KA107) – biće peti po redu i ujedno i pretposlednji objavljeni poziv u okviru ove faze ERASMUS + programa (2014-2020).

Punopravna programska zemlja od 2019. godine je Srbija, tako da je otvorena mogućnost učestvovanja u projektima međunarodne kreditne mobilnosti  sa ustanovama visokog obrazovanja iz Srbije.

Svi projekti u okviru međunarodne kreditne mobilnosti će započeti 1. avgusta 2019. godine (umjesto 1.-og juna), i trajaće u vremenskom periodu od 24 mjeseca ili 36 mjeseci.

Ukinuta je u nedovoljnoj mjeri korišćena mogućnost u trajanju od 16 mjeseci, i produžena maksimalna dužina trajanja projekta na 3 godine. Ove izmjene se odnose isključivo na međunarodnu kreditnu mobilnost, ali ne i na mobilnost između programskih zemalja.

Budžet predviđen za 2019. godinu će u velikoj mjeri biti sličan budžetu dodijeljenom za prethodno objavljeni poziv.

Više informacija možete pronaći na web sajt-u Nacionalne agencije ili Nacionalne Erasmus+ kancelarije u vašoj zemlji:  https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/contact_en

Previous Erasmus+ call to support Bologna reforms in EHEA countries

107 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”