National Erasmus + Office +382 20 223 087

Mobilnost studenata i nastavnika

Erasmus+ program (Međunarodna kreditna mobilnost)

Trenutno su otvoreni konkursi za kreditnu mobilnost kroz Erasmus+ program.

Konkursi su javni, objavljuju se na sajtovima ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori koje učestvuju u programu (imaju potpisane Erasmus+ ugovore sa partnerskim institucijama u Evropi) i namijenjeni su isključivo studentima i zaposlenima na datoj ustanovi.

Trenutno je na Univerzitetu Crne Gore otvoreno više konkursa za stipendirane razmjene studenata i za mobilnost nastavnog i administrativnog osoblja ovog univerziteta koje će se realizovati na nekom od univerziteta iz zemalja Evropske unije.
Konkurse možete pronaći na web stranici Univerziteta Crne Gore. Informacije za studente koji dolaze na Univerzitet Crne Gore su dostupne na sljedećem linku.

Na Univerzitetu Mediteran je trenutno otvoreno nekoliko konkursa za mobilnost studenata i nastavnog i administrativnog osoblja ovog univerziteta.
Konkursi su objavljeni na web stranici Univerziteta Mediteran.

U narednom periodu se očekuje još mnoštvo konkursa za kreditnu mobilnost kroz Erasmus+ program koji će se objavljivati na veb stranicama univerziteta, te pozivamo sve zainteresovane da na njima redovno prate sve informacije.

Takođe, za konkretna pitanja i nedoumice vezane za konkurse u okviru Erasmus+ programa, treba se obratiti Kancelariji za međunarodnu saradnju matičnog univerziteta. Za sva opšta pitanja vezana za Erasmus+ i Erasmus Mundus programe i stipendije, Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori Vam stoji na raspolaganju.

Ukoliko želite da provjerite da li Vaša ustanova visokog obrazovanja učestvuje u programu i da li trenutno ima otvorene konkurse za Erasmus+ mobilnosti, savjetujemo Vam da se obratite Kancelariji za međunarodnu saradnju Vašeg univerziteta.

 

Erasmus Mundus zajednički master programi

Konkuri za stipendije se obično objavljuju tokom jeseni (počevši od Septembra ili Oktobra) i traju do kraja godine (Decembar ili Januar) za narednu školsku godinu.

Spisak odobrenih Erasmus Mundus zajedničkih master programa za školsku 2017/2018. godinu možete pogledati na sajtu Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu.

Lista Erasmus Mundus zajedničkih master programa

 

Erasmus Mundus zajednički doktorski programi

Konkuri za stipendije se obično objavljuju tokom jeseni (počevši od Septembra ili Oktobra) i traju do kraja godine (Decembar ili Januar) za narednu školsku godinu.

Spisak odobrenih Erasmus Mundus zajedničkih doktorskih programa za školsku 2017/2018. godinu možete pogledati na sajtu Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu.

Lista Erasmus Mundus zajedničkih doktorskih programa

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”