National Erasmus + Office +382 20 223 087

Erasmus+ Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju – Rezultati selekcije projekata

U okviru ovog konkursa će biti finansirano 147 projekata.  Ukupan budžet izabranih projekata je 131.188.239,86 €.

Crna Gora je bila uključena u 35 projektnih prijava, što pokazuje veliku zainteresovanost akademske zajednice za učešće u EU projektima, kao i dobru povezanost akademske zajednice s ustanovama visokog obrazovanja iz regiona i EU.

Od ukupnog broja prijavljenih, odobreno je 18 projekata za region Zapadnog Balkana. Ustanove visokog obrazovanja iz Crne Gore učestvuju u 5 novoizabranih projekata, od kojih su dva koordinatorska. Projekti se odnose na sljedeće oblasti: integrisanje preduzetničkih vještina u inženjerske nauke i ICT, reforma studijskog programa u oblasti upravljanja prostorom, jačanje kapaciteta i kompetencija u turističkom menadžmentu, reforma studijskih programa u oblasti prava na Univerzitetu Crne Gore i unapređenje studijskih programa u oblasti upravljanja zdravstvom. Ukupan budžet projekata u kojima učestvuju ustanove iz Crne Gore je oko 4 miliona eura. 

Rezultate selekcije možete preuzeti na web stranici Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA), na linku: https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/cbhe_2016_results_by_region.pdf

Detaljne informacije o projektima u koje su uključene ustanove iz Crne Gore možete pronaći na sljedećem linku: http://www.neomontenegro.ac.me/presjekprojekata.php?l=mn&ptype=Erasmus 

Previous Prezentacija Erasmus+ programa maturantima JU Gimnazija “Slobodan Škerović”

291 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”