National Erasmus + Office +382 20 223 087

Održan cluster sastanak: Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je Nacionalna Erasmus+ kancelarija, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore danas organizovala cluster sastanak na temu: Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom.

Univerziteti u Crnoj Gori, u okviru programa Erasmus+, sprovode više projekata: DUALMON, SUCCESS, KNOWHUB, E-VIVA, ENEMLOS, RISKMAN, DIGN€ST, BKSTONE, VIRAL, BLUEWBC, TRANS2W i REBUS, koji su realizovani ili još uvijek traje njihova realizacija, a u okviru kojih je moguće uspostaviti saradnju sa privredom i ostvariti sinergetski efekat.

Događaj je imao za cilj povezivanje među projektima kako bi se ostvario sinergetski efekat, kao i da se zainteresovanim predstavnicima privrede predstave projekti koje univerziteti u Crnoj Gori sprovode radi upoznavanja sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu, kao i mogućnostima za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa univerzitetima. Nakon kratkog predstavljanja projekata, akcenat je bio na diskusiji povodom razmatranja mogućnosti zajedničke saradnje i ostvarivanja efikasnijih rezultata kroz međusobno povezivanje.

Događaj su otvorili Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije; Mladen Perazić, direktor sektora za obrazovanje i kvalitet iz Privredne komore; kao i Srna Sudar, rukovoditeljka Centra za transfer tehnologija, Institut izvrsnosti za istraživanja i inovacije, Univerzitet Crne Gore.

 

 

Prezentacije sa događaja će uskoro biti dostupne.

 

 

 

 

 

 

Previous Objavljen poziv za podnošenje projektnih prijedloga za 2022. godinu

126 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”