National Erasmus + Office +382 20 223 087

Predstavljanje rezultata studije “Visoko obrazovanje i mogućnosti svršenih studenata na tržištu rada u zemljama Zapadnog Balkana”

Studija je realizovana u svim zemljama zapadnog Balkana i za svaku zemlju je pripremljen poseban izvještaj. Cilj događaja je da se predstave rezultati studije koji se odnose na Crnu Goru relevantim zainteresovanim stranama u visokom obrazovanji i na tržištu rada (ustanovama visokog obrazovanja, Ministarstvu prosvjete, strukovnim tijelima, studentima, alumni organizacijama, privredi, Ministarstvu rada, Privrednoj komori itd).

Izradu studije je finansirao Generalni direktorat za obrazovanje i kulturu Evropske komisije u okviru Platforme Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku. U izradi studije je učestvovala Londonska škola ekonomije.

Na sastanku će biti predstavljena 4 ključna segmenta studije: pružanje visokog obrazovanja u Crnoj Gori, trenutni uslovi na tržištu rada za svršene studente, izazovi sa kojima se svršeni studenti suočavaju  tokom perioda tranzicije sa univerziteta na tržište rada, kao i tipovi nedostataka ključnih vještina na koje poslodavci nailaze tokom regrutovanja mladih diplomaca.  Izvještaj se sastoji i od niza preporuka o mjerama neophodnim za lakšu tranziciju svršenih studenata na tržište rada.

Događaj takođe ima za cilj da se prenesu ključne poruke relevantnim zainteresovanim stranama u visokom obrazovanju, na tržištu rada i kreatorima obrazovnih politika. Sastanak će dati priliku različitim zainteresovanim stranama da međusobno diskutuju o tome šta bi moglo slijediti preporuke studije ili dogovora kasnijih sastanaka između relevantnih strana na nacionalnom nivou.

Previous Prezentacija Erasmus+ programa maturantima JU Gimnazija “Slobodan Škerović”

209 Comments

Leave Your Comment

Kontakt

Pitajte nacionalnu Erasmus + kancelariju

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

Konsultacije sa studentima: Ponedjeljak, srijeda i petak 10:00h -12:00h

Kontakt mejl za pitanja studenata: erasmusmobility@ac.me

"The European Commission support for the production of this web site does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein."
“Podrška koju Evropska komisija pruža prilikom izrade ove web stranice ne uključuje i odobravanje sadržaja koji odražavaju isključivo stavove autora, i stoga se Evropska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakav vid upotrebe podataka koje ovaj sajt sadrži”