Danas je u Domu učenika i studenata Berane održan Erasmus+ informativni dan pod nazivom „Mogućnosti programa Erasmus+ u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori”, koji je organizovala Nacionalna Erasmus+ kanclearija u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

U uvodnom dijelu događaja, prisutnima su se obratili Vuko Todorović, predsjednik Opštine Berane, Goran Kiković, direktor Doma učenika i studenata Berane, Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije i Milijana Vukotić Jelušić, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Crne Gore. Oni su se osvrnuli na značaj učešća u jednom ovakvom programu koji pruža izuzetne mogućnosti za uspostavljanje međunarodne saradnje i unapređenje našeg sistema visokog i srednjeg stručnog obrazovanja. Vanja Drljević je ovom prilikom posebno istakla značaj učešća u ovom programu kao i dosadašnje izvanredne rezultate koje je Crna Gora ostvarila.

Mogućnosti programa Erasmus+ u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i obuke predstavila je Ljiljana Gogić ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije, dok je mogućnosti učešća u oblasti visokog obrazovanja predstavila Rina Muhaj, takođe ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije.

Ispred Univerziteta Crne Gore, uticaj projekata na visoko obrazovanje predstavili su prof. Radovan Stojanović sa Elektrotehničkog fakulteta i Filip Petrović iz Kancelarije za projekte.

Ispred SEŠ „Vaso Aligrudić”, uticaj projekata na srednje stručno obrazovanje predstavila je Danka Markuš, dok su  učenici ove srednje stručne škole Nađa Rajković i Luka Trbović govorili o svojim iskustvima učešća.