Održan Erasmus+ informativni dan u oblasti stručnog obrazovanja i obuke

         Danas je u organizaciji Nacionalne Erasmus+ kancelarije, a u saradnji sa SEŠ „Vaso Aligrudić” održan Erasmus+ informativni dan pod nazivom „Mogućnosti Erasmus+ programa u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori” u prostorijama pomenute škole.

         Cilj ovog događaja je, kako i sam naziv govori, predstavljanje mogućnosti učešća Crne Gore u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u okviru objavljenog Erasmus+ poziva za podnošenje projektnih prijedloga. Događaj je poslužio i kao prilika za dijeljenje iskustava učesnika u Erasmus+ projektima u oblasti stručnog obrazovanja.

          U uvodnom dijelu događaja, prisutnima su se obratili gdin Ersan Spahić, direktor SEŠ „Vaso Aligrudić”gđa Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarijegdin Slobodan Savović, v.d. generalnog direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, koji su istakli značaj učešća u ovom programu.  Novine u okviru otvorenog poziva za Izgradnju kapaciteta u oblasti stručnog obrazovanja i obuke u okviru programa Erasmus+ predstavila je Ljiljana Gogić ispred Nacionalne Erasmus+ kancelarije, dok su o iskustvima učešća u projektima koji su odobreni u okviru prethodnih poziva u oblasti stručnog obrazovanja i obuke govorili Srđan ObradovićNataša Mitrić, ispred Centra za stručno obrazovanje Crne GoreVuko Jovanović ispred Privredne komore Crne Gore i Marina Braletić ispred SEŠ „Vaso Aligrudić”. Na događaju su iskustva učešća podijelili i učenici srednjih stručnih škola.